Alles over vrijmetselarij en genootschappen: geschiedenis, reviews, weblinks.

maandag 22 april 2013

Masonica 2013 (3)

De eerste editie van Masonica zit erop. Afgelopen zondag heb ik mij rond het middaguur min of meer in de Lakensestraat moeten wurmen. Ik denk dat de uitdrukking 'overrompeling' wel op zijn plaats was. Volgens organisator Jiri Pragman waren er tegen de namiddag al 1200 entreetickets verkocht. Rekening houdend met een kleine vijftig auteurs, plus vertegenwoordigers van de zes Obediënties, plus standhouders (van stands waar maçonnieke (kunst)voorwerpen werden verkocht), plus personeel en organisatie kan er terecht van een mensenmassa worden gesproken. 
En alles greep plaats in de 'vrij kleine' oppervlakte van de gelijkvloers: kleine tempel voor de Obediënties, middentempel voor de rondetafelgesprekken, voormalige ruimte van het museum voor de signeersessies, atrium voor de stands, banketruimte voor versnaperingen. Misschien beter om, bij een volgende editie, ook de grote tempel open te stellen. Dat zou ook een stuk veiliger zijn. 
Enfin, ik was zeer blij om daar, naast een reeks van vrienden en vakgenoten, ook Philippe Benhamou te hebben ontmoet. Geen opmerkingen:

Een reactie posten