Alles over vrijmetselarij en genootschappen: geschiedenis, reviews, weblinks.

maandag 23 september 2013

Enkele aankondigingen

De volgende activiteiten staan de komende weken op het programma:
  • Op woensdag 25 september, om 19u30, spreekt Jean Paul Van Bendegem in Vrijzinnig Centrum Mozaïek in Kortrijk, Overleiestraat 15 a, over Atheïsme, religiositeit en vrijmetselarij, op uitnodiging van de (bizarre) vzw Het Ware Licht. Toegang is gratis maar noodzakelijk via het (eveneens erg bizarre) mailadres 18102012wl@gmail.com. Wie het mist krijgt een herkansing op woensdag 23 oktober in de Karel De Grote Hogeschool, Nationale Straat 5, Antwerpen. Zelfde spreker, ietwat ander onderwerp: Vrijmetselarij, de grote onbekende (of toch niet?).
  • Het Belgische Museum van de Vrijmetselarij participeert aan de Nocturnes van de Brusselse Musea. Op donderdag 3 en 24 oktober is het museum aan de Lakensestraat 73 geopend van 17u00 tot 22u00.
  • Op vrijdag 18 oktober, om 20u00, houdt de Mechelse reguliere werkplaats La Constante Fidélité opendeur, op de Gasthuisveldstraat 18. Meer info hier. Vorig jaar is dit ook al gebeurd.
  • Uitstraling Permanente Vorming van de Vrije Universiteit Brussel organiseert drie evenementen in november. Op donderdag 14 november om 14u00 spreekt GOB-Grootmeester Jef Asselbergh over De Belgische vrijmetselarij in een internationale context; op donderdag 21 november leidt ondergetekende een wandeling doorheen Brussel centrum, vertrek om 10u00. In de namiddag is er een bezoek aan het Belgische Museum van de Vrijmetselarij met een gids ter plaatse; op donderdag 28 november, om 14u00 ten slotte is er opnieuw kans om ondergetekende te beluisteren met Vrijmetselarij: filosofisch en spiritueel. De beide voordrachten vinden plaats op campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel. Meer info bij UPV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten