Alles over vrijmetselarij en genootschappen: geschiedenis, reviews, weblinks.

maandag 23 maart 2009

Aankondigingen van studiedagen en congressen

In de komende weken en maanden staan deze wetenschappelijke activiteiten op het programma:
- Op vrijdag 8 mei organiseert Vrije Universiteit Brussel, in samenwerking met de Interdisciplinaire Onderzoeksgroep Vrijmetselarij, het Centrum voor de Studie van de Verlichting en het Hedendaags Humanisme en Uitstraling Permanente Vorming de Leerstoel Pierre-Théodore Verhaegen. Het thema van deze studienamiddag (vanaf 14u00) is Radicale Verlichting en vrijmetselarij met als sprekers Charles Porset (CELLF 17e-18e & Centre National de Recherche Scientifique - Frankrijk), Roger Dachez (Institut Maçonnique de France), Malcolm Davies (Leerstoel Vrijmetselarij als geestesstroming en sociaal-cultureel Europees verschijnsel - Universiteit Leiden) en Max de Haan (hoofdredacteur Thoth). Meer info volgt nog. 
- Op zaterdag 9 mei is er een studievoormiddag in de Londense Hiram Lodge, verbonden aan het Grand Orient de France. Het thema is Can Freemasonry be secular? met als sprekers Andrew Prescott (University of Lampeter) en Jeffrey Tyssens (Vrije Universiteit Brussel). Meer info hier
- Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei vindt de tweede editie van de International Conference on the History of Freemasonry plaats, opnieuw in Edinburgh zoals twee jaar geleden. Het voorlopig programma staat hier (met ondergetekende als spreker op zaterdagnamiddag). Tot 27 maart kan er nog met korting worden ingeschreven via deze link. 
- Op woensdag 3 juni om 19u30 is er in La Louvière een voordracht met debat van Michel Noirret over Le coeur de maçon - libertaire et franc-maçon, georganiseerd door de Université Libre de Bruxelles. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten